Over Mikos

Kom meer te weten over de geschiedenis van Mikos. Bekijk ook onze bedrijfsfilm om een eerste indruk te krijgen van onze producten en de showroom.

Hoe begon het?

Milopa Kosmetika = Mikos

In 1970 is dhr. van Seters sr. naast de drogisterij begonnen met de import van Milopa Kosmetika uit Zwitserland. Ging zijn aandacht naar Mikos dan leed de drogisterij eronder, ging de aandacht naar de drogisterij dan leed Mikos eronder.

Zijn zoon, Bert van Seters en vrouw besloten om Mikos van hem over te nemen en Milopa (later werd het de naam Mila d’Opiz) uitsluitend te leveren aan schoonheidspecialisten. Zij hebben van Mikos letterlijk – Mikos, alles voor de professionele salon- gemaakt. Er kwamen vele specialiteiten bij: GTE en Cosmoderm® apparatuur, Refectocil wimperverf, en vele artikelen onder eigen label.

Per 1 januari 2016 wordt Mikos geleid door weer een jong koppel: Erik Ceelen en zijn partner Melina Verweel.

Inmiddels behoort Mikos tot één van de grootste en meest ervaren leveranciers. Ervaring die ‘interactief' is opgebouwd door contact met grote, kleine, beginnende en ervaren instituten.

Mikos-52-bewerkt
Mikos-11

Mikos biedt:

  • Flexibele mogelijkheden om te starten met Mila d'Opiz
  • Zeer aantrekkelijke kortingen voor grotere afnemers
  • Een uniek huurconcept, om uw investeringsrisico te verminderen
  • Altijd een passend voorstel voor uw (toekomstige) praktijk

Vanuit Capelle aan den IJssel verzorgen we een stipte levering door heel Nederland. Onze trainingen worden verzorgd op specifieke onderwerpen met commerciële adviezen.

Tevens is Mikos altijd aanwezig met primeurs en aanbiedingen op nationale vakbeurzen.

De huurperiode

De basishuurperiode is zes maanden. Wilt u langer huren, dan kunt u de huur per kwartaal verlengen. Wilt u opzeggen? Dan kunt u dit een maand voor het ingaan van het volgende kwartaal aan ons laten weten per mail. De datum van de mail bij binnenkomst is hierin bepalend. Zonder een dergelijk bericht wordt de huur stilzwijgend per kwartaal verlengd.

De huurprijs

Bij de afspraak die u maakt, behoort een vast bedrag per maand. Deze prijs zal nooit worden verhoogd, tenzij het b.t.w.-tarief wijzigt. De huurder rechtigt ons tot automatische afschrijving van de maandelijkse huur. Geen servicekosten dus en uiteraard ook geen reparatiekosten, zolang deze voortkomen uit het normaal gebruik van het gehuurde, zoals bepaald in onze huurvoorwaarden. Wij verwachten dat u het gehuurde behandelt alsof het van uzelf is, dus ook verzekert tegen brand en diefstal, want een ongeluk zit in een klein hoekje.

Niet bij de huur inbegrepen zijn de kosten, die ontstaan door handelingen die zouden kunnen leiden tot uitsluiting van garantie, zoals onoordeelkundig gebruik, brand, diefstal of beschadiging. Hiervoor betaalt u vooruit een borgsom, die 10% bedraagt van de waarde van het gehuurde met een minimum van €125,00.

Bij onbeschadigde inlevering of koop van het gehuurde ontvangt u de borgsom uiteraard volledig terug.

De betaling

Bij aflevering betaalt u contant het afgesproken bedrag voor de eerste periode en de borgsom. Daarna voldoet u, indien de huur niet zoals hiervoor omschreven wordt opgezegd, per bank of giro de afgesproken huur voor de aanvang van iedere nieuwe maand, u machtigt ons daarvoor tot automatische incassering hiervan.

Toch kopen?

Als de inkomsten uit uw praktijk aan de verwachtingen voldoen, kan het gebeuren dat u het gehuurde toch liever zou kopen. Natuurlijk bieden wij u die mogelijkheid, en nog op aantrekkelijke voorwaarden ook!

Bij het ingaan van het contract heeft het gehuurde een bepaalde aankoopwaarde: de z.g. basisprijs. Per kwartaal neemt dit bedrag af met 5%. Na twee jaar kunt u het gehuurde overnemen voor de helft, na drie jaar voor 1/3, na vier jaar voor 1/4 van de basisprijs. Uiteraard ontvangt u dan ook de borgsom terug.

Mikos biedt:

Tevens is Mikos altijd aanwezig met primeurs en aanbiedingen op nationale vakbeurzen, vanuit Barendrecht stipte levering waar u zich ook vestigt, trainingen en demonstraties op algemene en specifieke onderwerpen en commerciële adviezen.

Vragen?

Indien u meer vragen heeft, bel dan naar Mikos of vul ons contactformulier in en al uw vragen worden beantwoord. Mikos is telefonisch bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Neem contact met ons op:
088-9966200